Koliko sve to košta ?

Cena moto opreme

Evo liste osnovnih stvari koje će vam trebati. Ovo su neke od minimalnih cena koje će vam pomoći da razumete šta vas sve to očekuje i u neku ruku pomoći prilikom sastavljanja budžeta. Ni u kom slučaju ova lista nije konačna – pre svega, predlažemo da je koristite samo kao vodič.

Motocikl

Kao i sva druga potrebna oprema tako i motocikl u zavisnosti od vaših mogućnosti, može biti nov ili polovan. Ukoliko se odlučite za nov motocikl, predlažemo vam da posetite web sajtove ovlašćenih distrubutera i tamo se upoznate sa cenom, uslovima plaćanja i slično.

honda

Primer : Honda CB500F Naked, cena od 6000 eura

Ukoliko se ipak odlučite za polovni motocikl ovde cene mogu dosta da variraju. U svakom slučaju neki minimalni budžet za kupovinu ne treba da bude ispod 2000 eura. I ovde dosta koristite web sajtove koji se bave kupo-prodajom polovnih vozila ali samo kao informativno sredstvo.

Kada ste pronašli model i odvojili finansijska sredstva, samu kupovinu prepustite vašem iskusnom mentoru. Vaš mentor će znati šta treba gledati. Ne mora da bude uvek ispravno i tačno, ali svaka preporuka prijatelja za kupovinu određenog motocikla, treba uzeti u obzir.

Nakon kupovine motocikla, ukoliko nije registrovan, treba dodati cenu registracije, prevoda na vaše ime, osiguranje…. i ovi troškovi se dosta razlikuju jer zavise od modela i godine proizvodnje. Navešćemo da je to minimalno 250 eura.

Oprema za vožnju

Kaciga

kaciga

Stvar onoga šta vam se dopada i sam izgled kacige. Ono na šta trebate da obratite pažnju je to da je ipak neki renomirani proizvođač. Nemojte kupovati kacige sumnjivih proizvođača, jer ipak ona treba da čuva vašu glavu. -Mišljenja sam da kacigu treba kupiti novu, od higijenskih pa do razloga same bezbednosti. Neka minimalna cena kacige koja zadovoljava uslove korišćenja je od 120 eura.

Odelo, rukavice, obuća

Verovatno ste primetili do sada jedan deo bajkera i ne koristi u potpunosti ovu opremu. Na sebi imaju prosečnu garderobu koju i inače nose ili se ova kupovina postepeno nabavlja. Polovna oprema može imati cenu od 200 eura. Ukoliko možete sebi priuštiti na samom početku mi vam savetujemo da ovu opremu ipak kupite.

U svemu ovome postoji dodatna ali isto tako i zimska oprema, odnosno oprema za hladne dane vožnje, ali kako vas ne želimo zbunjivati više, o ovome učite vremenom sami i sami odlučujete šta vam je sve potrebno.

Na samom kraju, kod nabavke motocikla i opreme ne treba previše mudrovati. Neki minimum vašeg budžeta treba da bude 2500-3000 eura. 

moto oprema

Na slici je prikazana moto oprema samo kao primer onoga što vam treba i što koristite. Naravno da postoji i mnoga druga moto oprema koja je korisna. Tokom vaše vožnje saznaćete šta je to što vam zaista treba.

SRETNO!!!!

životne priče

Životne priče, reportaže……Pogledajte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *